Stoppa den svenska miljöextremismen?

Jag tycker att det här är intressant. Kan i och för sig inte låta bli att tycka att det är lite töntigt; i min ögon är någon slags ”miljöextremism” nödvändig idag. Visserligen är Sverige ett litet land som varken är särskilt förorenat i jämförelse med andra länder, och vars globala miljöpåverkan är liten. Men ändå. Varför kan vi inte få ha en klimatvision som religion?

Alla beslut som fattas angående kemikalier och annat måste självklart baseras på fakta och riktigt underlag. Att som folkvald driva miljöfrågor på populistiska grunder eller inte våga uttala sig negativt är ju inte heller bra. Så för miljörörelsen borde kritiken bara vara välkommen – för att utvecklas måste den kunna hantera starka motstånd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *