Harbec Plastic

I februarinumret av amerikanska The Industrial Engineer, som också fanns med bland miljötidningarna på biblioteket, läste jag The dairy of a veteran eco innovator. Bob Bechtold grundade Harbec Plastic Inc. (Technical innovation with environmental responsibility) i mitten på 90-talet, ett företag som idag framgångsrikt tillverkar vindkraftverk i en helt grön fabrik och använder miljövänliga transporter. Nu för tiden är de en vägledare för hållbart företagande, men det har inte alltid varit så enkelt:

”My first mistake was talking about the environment to banks. … After a period I stopped mentioning the environment and then recast the whole thought process into economic reasons”

Men hur kommer man då in på den hållbara marknaden? Han är fortfarande inte säker:

”It’s a passion and lots of late nights. Keep looking, asking and trying. Make a lot of mistakes, learn and start over”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *