Släcka eller inte släcka, det är frågan

Jag har surfat runt lite på nätet i förmiddag och lagt märke till hur många som är negativa till att släcka ner ljusen i kväll. PR-jippo! Miljöteater! Hyckleri! Ja, det är klart att det inte räcker med att bry sig en liten stund och tro att man gjort sitt om byter ut lampan mot värmeljus ikväll. Det tror jag dock att det är få som gör. Den som inte bryr sig nu, bryr sig inte i vanliga fall heller.

Att delta är inget annat än en symbolisk handling som måste följas upp av andra handlingarna. Till den som inte blivit matad med alla möjliga knep hur man konsumerar, förflyttar sig, semestrar hållbart etc etc rekommenderar jag Johan Tells Hundra sätt att rädda världen. När man bara får in vanan är det inte jobbigt. Men Earth Hour är ändå ett globalt upprop med samspelt, enormt fokus på klimatfrågan som inte ska underskattas!

Fast jag hittar förstås inte en enda fransk tidning som rapporterar någonting om Earth Hour på sin nätupplaga. Min lampa kommer nog att göra stor skillnad…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *