Sommar?

Åh vilken härlig dag det här har varit! Först fika med en vän och sedan häng i Grenobles stora, fina och somriga Parc Paul Mistral för mig själv (medan min pojkvän åkte skidor; kontraster). Filmfestivalen äger ju rum där nu och jag gick dit och insöp den grenobliska miljöstämningen en aning. Just då var det ingen film som visades, men likväl fotoutställningar och mässa med olika associationer från området. Mycket intressant att få veta mer om den rörelsen här i bergen! Allt från Greenpeace till små intresseorganisationer för kommunaltrafik, bergsprotektion och förebyggande av naturkatastrofer (enbart 15 % av kommunerna i Rhône Alpes har inte drabbats av någon sådan sedan 1982 tydligen) fanns representerat. Väldigt mysigt men nog med den klassiska miljönissestämpeln på sig…

Jag pratade i alla fall lite grann med ADTC (för kollektivtrafikutveckling och mot ett eventuellt bygge av en motorväg genom berget runt stan) om föroreningarna här i stan. Glömde förstås att fråga hur de såg på trafikljussystemet, men det verkar som att mycket arbete läggs ner på att minska föroreningen. Det är inte förvånande framför allt bilavgaser som ställer till problem och därför försöker man så gott det går minska antalet bilar i stadskärnan och incitera till grön bilkörning. Kul med lite input! Nu blir det middag på oekologiska varor och sedan kanske en öl på stan.

Summer in the air!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *