Slut på skolket

Vår miljöminister Andreas Carlgren fick ju vara med på tvådagarsmötet Major Economies Forum on Energy and Climate i Washington som avslutades igår. Tänk att Sverige får vara med och leka med 16 andra major economies! Det var förstås i egenskap av blivande EU-ordförande men det är ju inte fy skam. Enligt de första rapporterna som kommit ska det nu se positivt ut inför de två kommande (klimat)möten som ska hållas i år: ett Major Economies Forum Leader’s meeting i La Maddalena, Italien i juli, och såklart det stora December 2009 Conference of the Parties to the UN Framework Convention on Climate Change i Köpenhamn, då ett nytt globalt klimatavtal hoppas kunna skrivas. Enligt Hillary Clinton har USA slutat skolka nu, även om Tysklands Sigmar Gabriel fortfarande tycker att de har långt kvar till europas tro på vad som behöver göras.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *