Mera mat

Den ekologiska maten har fått allt fler kritiker. Vad är egentligen rätt? Här är en artikel från DN som beskriver de olika falangerna ganska väl.

Eftersom jag är så övertygat ekohängiven är det som ett slag i ansiktet att höra forskare som säger att det inte betyder någonting. Men jag vet inte utifrån vilket scenario SLU-forskarna studerar det här, att vi inte ska behöva anpassa oss över huvud taget? Jag är fortfarande säker på att vi måste ändra våra matvanor, dels för miljöns skull och för att anpassa oss till de resurser vi har, dels för att maten skall räcka till fler. Dra ner på köttkonsumtionen, ät så mycket ekologiskt, närodlat och säsongsbetonat som ekonomin tillåter, är fortfarande mitt råd. Någon som har andra synvinklar?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *