Med ett lite väl grönt hjärta

Jag är en typisk sån person som går på miljöreklam. Allt blir så mycket intressantare när en produkt framställs som grön, ekologisk, miljövänlig, återvunnen, hållbar… Härom dan provade jag en tröja som hade ett recyclingtecken som märke och eftersom den var snygg tänkte min alldeles för godtrogna hjärna ”jag gör en god gärning om jag köper den här”. Hah! Men visst var jag lite misstänksam, och kikade lite extra på lappen. Ingen info om ekologisk bomull, återvunnet material eller liknande där inte. Ren missledning? Men jag köpte tröjan ändå…

Nu läser jag om SonyEricsson nya braiga mobil som heter Greenheart. Seriöst, visst lockar den till sig såna som mig, men hur ska det här utvecklas egentligen? I framtiden kommer ju ALLA produkter gå hand i hand med vår kretsloppsjord (eller hur?). Kommer alla nya framtida produkter heta något i den stilen då? Det börjar redan bli tjatigt…

(Visst visst, jag läser också att målet för SonyEricsson är att alla deras nya telefoner ska ha en elektronisk manual och mindre förpackning. Sjukt smart det där. Det blir ju billigare också! ;-))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *