Ekobananen enda bananen

Flera andra miljöbloggare har varit inne på det här tidigare, men jag vill också säga det. I min värld finns inga bananer om det inte finns ekobananer. Har knappt fått i mig en enda konventionell på säkert fem år. Så det har känts väldigt främmande när jag några gånger försökt ”pracka på” någon dessa ekobananer, särskilt eftersom de ändå kostar typ lika mycket, och svaret blivit ”Nä men det vill jag inte köpa”. Jaha. Vad säger man då?

Men den här filmen, Bananas!, som kom för några månader sedan och som blivit väldigt uppmärksammad (ju bl.a. eftersom Dole försökt med hot och annat för att tysta ner det hela), talar nog för sig själv. Någon som sett den?

Bananas!

Lade märke till att Johan Norberg kommenterat filmen idag också. Fler perspektiv på saken hittas där!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *