Jag ska bli energikonsult!

Nu har det gått två skoldagar på nya terminen. Och lite ringrostig är man, även om det är klart enklare att hänga med när undervisningen är på svenska istället för på franska… En av de kurser jag läser är industriella energisystem, en kurs på A-nivå där vi ska lära oss om industrins energianvändning, kartlägga och analysera den, både ur miljö- och ekonomisk synpunkt. Kan ju låta torrt, men jag är jättetaggad! Enligt föreläsaren, en mycket söt farbror, finns det jobb åt hela klassen (ca 100 pers) i att effektivisera svensk industris energianvändning som fortfarande är relativt slösaktig! Det tror man liksom inte, utan förutsätter att alla företag har koll på sånt. I ett projektarbete ska vi dessutom analysera ett (fiktivt) företags energikonsumtion och förbättra den, sedan kan vi titulera oss energikonsulter! Jag gillar det epitetet 🙂

Fler goda nyheter – jag har fått indikationer på att fler intressanta kurser med miljöanknytning är på väg till I-programmet, bland annat en i hållbar logistik, och några i miljöteknik som skall komplettera energiinriktningen. Införs i så fall nästa år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *