Kloka ord

Sommaren är ju officiellt slut nu – 3:e september och det har definitivt inte varit sommarmedeltemp på ett tag. I början av sommaren (tänk att det var 3 månaders sen nu) skrev jag om Sommar i P1 och vilka pratare som lockade mest. Så nu får jag väl ta och summera det där: alla människor har något att säga och inspirera med!

Någon som berörde mig lite extra var en person som inte var med på den där listan. Nour El Refai, stod för årets bästa sommarprat. Lyssna på det – så fint om barndom, utanförskap, drömmar och framtid.

Johan Eliasch var dock himla tråkig. Inte för att hans program inte var fullt av värdefull erfarenhet och vettiga ord, för det var det, men för att det var så långsamt och sakligt. Han pratade emellertid om sitt regnskogsprojekt Cool earth som syftar till att minska avverkningen genom att hjälpa Amazonas befolkning. Hur kan man göra det stående trädet mer värdefullt än det avverkade, är frågan. Johan Eliasch menar att vägen dit är att bygga upp en infrastruktur och hjälpa befolkningen att hitta hållbar sysselsättning. Det var intressant, särskilt nu när det har pratats en hel del om regnskogen och dess makt över klimatet (SVT, SvD, DN).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *