Har du varit snäll i år?

Inte? Nu kommer en ny chans! Just nu har INUG en tjusig julklappssäck stående på Linköpings Universitet (i Colosseum)! Det är INUG:s tanzaniaprojekt som står bakom den, och tanken är såklart att man ska ge bort en klapp, kanske ett klädesplagg, ett verktyg eller en elektronikpryl, till någon som behöver den mer än en själv. Allt kommer att fraktas ner till Tanzania under jullovet.

Föreningen har fått en del reaktioner på varför vi gör såhär. Slår inte den här typen av välgörenhet ut inhemsk produktion och marknad? Jag tänkte att det kunde vara läge att förklara tankegångarna även här. Sakerna som skänks bort i julsäcken och fraktas ner till Tanzania kommer att komma bland annat barnhemsbarn direkt till nytta, personer som inte har pengar att handla kläder för eller kan införskaffa den här typen av saker, som faktiskt skänker väldigt mycket glädje. Denna punktinsats rör alltså aldrig marknaden och har inga paralleller med andra insamlingar som fått negativ uppmärksamhet att göra.

INUG:s arbete stannar naturligtvis inte här. Vi vill arbeta med kunskapsspridning som hjälper människor i ekonomiskt svaga regioner och länder att vara delaktiga i en hållbar utveckling. Julsäcken är helt enkelt en bonusinsats som uppmärksammar tanzaniaprojektet som helhet och föreningens andra projekt, och kanske skänker någon bort något som kan användas i utbildningssyfte?

Ta chansen att julstäda ut alla saker som du, trots att de är i gott skick, inte längre använder hemma! Återanvändning är bra! Och så kanske tomten är snäll även mot dig…? 🙂 Mer info på www.inug.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *