Nytt år, nya möjligheter

Nu har jag vaknat ur jullovsidet jag gick in i efter tentaperioden – dags att aktivera sig och få nåt gjort igen. Det här sammanföll även med en stor omotivation till allt rörande miljö- och klimatengagemang – en omotivation orsakad av köpenhamnsfiaskot. Varför ska jag orka bry mig när ingen annan gör det, eller kanske snarare lyckas åstadkomma något? Människan är fördömd. Ingen är beredd att göra någon uppoffring för något. Klassik psykologi.

Men det är ju såklart inte slut på klimatarbetet för det här. Det fortsätter. Och för att försöka peppa mig själv tänkte jag inleda året med en förebildsserie. En gång i veckan tänker jag presentera en person, ett företag eller något annat som på ett eller annat sätt har lyckats i det här hopplösa arbetet. Först ut? Ett företag som jag nyttjat idag, som fått människor att faktiskt vilja åka buss!

Bring on the 2010!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *