Gröna koppen

Jag tänkte kontra lite mot alla välmanikyrerade modebloggerskor som dricker latte och visar upp sina fina pappersmuggar från Wayne’s coffee idag, för jag har precis varit och köpt en Green cup! Jag tror att det är ett studentinitiativ som blivit en del av LiU:s ”Sustainable campus”-arbete. Förutom att man sparar på papper får man rabatt när man köper kaffe på skolans kaféer varje gång man fyller på sin Green cup.

Egentligen är jag lite emot det här. Termosmuggar är ju inte något nytt, och själva koppen är inte grön (förutom i färgen). Men what ever it takes! Det är en smart idé och jag tror att många kommer att köpa koppen enbart för kafferabatten. Jag är dock lite nyfiken på att göra en livscykelanalys eller nåt på muggen för att hitta break even. I det långa loppet måste det här ju löna sig, eller?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *