Satsa på ekostudier

Sitter på tåget upp till Stockholm. Idag är det prisutdelning i Sustainergies Cup och jag är nog mest nervös över att ha valt fel skor. Men det blir kul. Riktigt kul. Dagen till ära läser jag i SJ:s tidning Kupé reportaget ”satsa på ekostudier”. Trots att miljöfrågan har varit i högsta grad aktuell de senaste fem, tio åren utbildas det fortfarande alldeles för få naturvetare som kan det här med miljö på riktigt. Detta fastän det om 15 år kommer att råda stor brist på just naturvetare. Anledningen tros vara den att för få inser kopplingen mellan miljöfrågan och naturvetenskapen, eftersom debatten nu berör snarare hela samhället än just naturen. Är väl i och för sig bra det, men ligger nog något i det. Men ni därute som ännu inte har börjat plugga: det finns många attraktiva miljö- och naturvetenskapsutbildningar med lysande framtidsutsikter att välja bland! Kanske något för någon att fundera på?

Nu ska jag ladda inför eftermiddagens mingel och frossa i hållbarhet!

Update: Äsch, jag vann inte… men det var kul ändå. 53 bidrag av studenter från 22 lärosäten var trots allt med i tävlingen, och mitt hamnade topp 10! Stort tack till Sustainergies-kommitéen och Pernod Ricard för en fint genomförd prisutdelning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *