En lång dag i Afrika

Då var man i Afrika då. Börjar med att konstatera att allting har gått hur bra som helst, och känns hur bra som helst; från upphämtningen på flygplatsen och bilrally i morgonrusningen, till att träffa alla i den supertrevliga organisationen, komma tillrätta på guesthouset och lära mig att hitta därifrån till Kibera samt acklimatisera mig till klimatet och tycka om kenyanska bananer! Vilken dag det har varit. Klockan är strax sju här och mörket har precis fallit. Planet landade kl sex, eller fem svensk tid i morse, och med alla nya intryck och en flygresas nattsömn känner jag mig mer eller mindre slut, trots en liten powernap vid 14-snåret. Därför tror jag inte att jag ska gå in på allt särskilt noggrant utan jag låter det komma undan för undan, när jag har hunnit landa och smälta det mesta. Finns hur mycket som helst som skulle kunna delas upp i säkert femtio enskilda inlägg, men som sagt, det får komma så småningom.

Tre grejer har emellertid särskilt slagit mig under dagen. Det första är hur nära det ändå känns, trots att det fysiska avståndet hem är väldigt stort. Att ta sig till Kenya var helt enkelt varken svårt eller jobbigt. Det andra är att i princip allt ser ut som jag hade föreställt mig det – har jag läst på för mycket? Kanske beror det på att det är så mycket på en gång, men jag blir liksom inte förundrad eller förvånad över någonting. Allting bara är; jag registrerar och bekräftar. Och till sist tänkte jag berätta hur konstig jag kände mig när jag satt på internetkafét förut, läste en kenyansk dagstidning och slogs av att allting handlade om Nairobi och Kenya och Afrika i tidningen; det som jag har hållit utkik för hela sommaren i GP hemma och som dykt upp nån gång emellanåt. Ganska naturligt kan man tycka för en kenyansk tidning, men det var som att det först då gick upp för mig att jag faktiskt är här, framme i Afrika, nu.

Slutligen vill jag tacka för alla kommentarer jag redan har fått! Jättekul att veta att det finns några som följer mig därhemma. Och för er som inte redan uppmärksammat det; den som kommenterar mest under hösten får en afrikansk julklapp 😀 Imorgon kommer det förhoppningsvis ett nytt inlägg, och kanske också lite bilder. Kumbatio

4 svar på “En lång dag i Afrika”

  1. Hej Julia!

    Va skönt att höra att du kommit fram ordentligt och att allt inte verkar vara allt för främmande och läskigt i alla fall för stunden.

    Kram och sov gott!!

  2. Jättekul Julia, Farmor och jag var lite oroliga för resan. Vi följer Dig hela tiden.
    Ha det bra och känn in Afrikas atmosfär. Farmor och Olle

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *