Pole pole

Det är lite overload idag också. För att inte glömma bort allt jag är med om under dagen har jag börjat anteckna; små ord, anekdoter, känslor, som jag annars har hunnit glömma vid dagens slut eftersom något annat har kommit och tryckt ut det första. Det har hur som helst varit en bra dag idag också, till och med bättre än igår.

Under förmiddagen hängde jag på ”Cyber”, som organisationens internetkafé kallas, tillsammans med Raphael som har hand om det. De har fixat i ordning det riktigt snyggt det senaste, men än finns mycket att göra för att locka kunder och nå försäljningsmål så efter att ha ställt tusen frågor gjorde jag en SWOT på det. Man är ju lite skadad… men det hjälpte helt klart för att sortera allting! På Cyber började även en etiopier som bodde i området och som läst Software Engineering prata med mig. Jag är lite på min vakt när helt främmande personer är övertrevliga och vill gå och dricka te men kan ändå inte låta bli att tycka att det är sjukt spännande med alla nya människor! På guesthouset bor till exempel just nu två män från Ryssland och Indonesien som är här på FN-konferens och experter på skog. Intressant!

Under eftermiddagen träffade jag sedan Monica och Moses som jobbar med dansprojektet för att fundera på hur jag kan hjälpa till i deras kringaktiviteter. Att skriva ett proposal för att skapa pengar till en skolfond åt några av ungdomarna i dansgruppen blir nog en första grej. Lite senare tog jag en promenad till ett shoppingmall och strosade runt i mataffären en lång stund, så himla kul! Trafiken längs promenadvägen är förresten HELT GALEN i rusningstid! Mängder av matatus (minibussarna som används i kollektivtrafiken) som tutar, bilar som släpper ut kolsvarta avgaser och obefintliga övergångsställen så ska man korsa vägen gäller det att vara beslutsam. Min middag bestod sedan av avokado och mangopudding. Jag tar det lite lugnt med den nya matkulturen…

Jättehärliga Moses och Monica utanför Wayo Wayo headcourter i Kibera. Till höghuset bakom kommer jag att flytta nästa vecka!

Men just nu bor jag här. Gubben som öppnar den här grinden för mig heter Kafi och lär mig nya ord på swahili varje gång jag passerar, som jag dock glömmer bort typ direkt… men snart så!

Och så en liten bild på hur det kan se ut en sen eftermiddag i nairobitrafiken. Blir lite sparsamt med bilder såhär till en början, men mer kommer, jag lovar!

Pole pole betyder förresten slowly på kiswahili och speglar lite den kenyanska mentaliteten jag redan känner att jag börjar ta efter. Att ta dagen som den kommer och ge tid till det som känns viktigt för stunden känns helt rätt. xoxo

9 svar på “Pole pole”

 1. Minsta lilla låter jättespännande! Jag skulle nog uppskattat pole pole 🙂 Men nu för tiden har jag ändå inte så mycket att göra ändå. Du slog besöksrekord i söndags förresten 😉

  Kram kram

  (jag ska vinna)

 2. Jag ser att Magnus också verkar tro att han har en chans 😉 men icke då! Blod må vara tjockare än vatten, men jag har en vilja av stål – o det måste ju ha högre densitet! Eller?

 3. föresten så vill jag ha lite bilder från mataffären. Skulle vara sjuuukt mysigt att få se vad som finns där. Typ mitt bästa minne från frankrike, ever, när jag hittade foie grasn..you know…

 4. Haha det kommer bli tufft det här!! För att undvika allt bråk så långt det är möjligt så everybody keep in mind that jag är enhällig domare!

  Ska försöka tillgodose alla bildönskemål så småningom också. Om jag kan ge dig en upplevelse nära foie gran Kathleen, då ska jag verkligen kämpa!

 5. haha, vad kul att du gjorde en SWOT, men när ska du ta i med hårdhandskarna och göra en Matlabsimulering av linjäraktuatorerna på kaféet, det måste ju vara prio ett på ett nystartat företag…eller?

  Kathleen -> It’s on (-;

 6. Men är varken kvalitet=kvalitet? När det gäller telesälj så säger min säljutbildare ja, men HÄR Kathleen?; jag tvekar 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *