Mitt volontärarbete

Jag tänker att alla mina läsare kanske inte har hundra koll på vad det är jag verkligen gör här nere, så därför ska jag nu berätta lite mer om det! Organisationen jag jobbar för här i Kenya heter Wayo Wayo Africa, och är den lokala samarbetspartnern till Global Relations som har sin bas i Sverige. Egentligen tror jag att man kan säga att dessa två organisationer mer eller mindre är en och samma, förutom att de har olika styrelser och lite olika ansvarsområden. GR är nog även de som ser till att det finns finanser i organisationen för jag har svårt att tro att Wayo skulle kunna bedriva sin nuvarande verksamhet utan stödet i Sverige.

Wayo Wayo betyder footprint på kiswahili och var från början/är en kulturell förening som just nu håller på att registreras som en NGO (Non Governmental Organization). Genom projekt i bland annat musik/dans, konst, hantverk, ljud- och videoproduktion samt löpning och mikrofinans arbetar man för att skapa bättre villkor för fattiga i Kibera. Man utvecklar de talanger som finns här samtidigt som man informerar och utbildar om HIV/AIDS, mänskliga rättigheter med mera. Jag hjälper till i flera av projekten, men det område jag fokuserar mest på är hur de kan utveckla sina inkomstgenererande aktiviteter, såsom internetkafét, hantverksprojektet och finansiering av löpningen, med affärsidéer, marknadsföring och så vidare. Det är här jag känner att jag har mest att bidra med tanke på utbildning och tidigare erfarenheter, samtidigt som det känns väldigt meningsfullt då det är ett långsiktigt arbete som gör dem mindre beroende av välvilliga finansiärer i Sverige. Men jag måste säga att det är hur kul som helst att göra nåt annorlunda och vara i en så kreativ miljö som denna också. Utöver detta har jag två egna ansvarsområden, nämligen internetundervisningen som jag har skrivit om tidigare samt framtagande av material för en fond som kan finansiera skolgången i secondary school (9:an + gymnasiet) för några av ungdomarna i dansprojektet. Och så hjälper jag till med lite allt möjligt annat också. För att klargöra det hela har jag gjort ett litet schema som på ett ungefär beskriver hur mina arbetsveckor ser ut:

Miss u all! (Även om jag måste säga att det är rätt gött härnere också!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *