Vänta lite, jag ska bara springa färdigt min marathon!

Jag har nog tidigare nämnt att kenyaner har ett ganska avslappnat förhållande till att komma i tid. Pole pole, slowly slowly fullföljer man sina uppgifter och tar sig framåt. Jag gillar det egentligen, men, ibland blir det bara för mycket. Det här är historien om när jag fick vänta i två timmar och en kvart så att personen jag skulle ha möte med hann springa färdigt sin halvmara!

Jag har lärt mig att vill man träffa någon kl 10 säger man 9:30. Jag kom alltså inte dit prick. När John inte var där än och jag insåg att jag antagligen skulle få vänta bestämde jag mig för att gå hem igen (2 min) och skickade ett sms att han skulle ringa en signal när han var där. Efter 40 min tyckte jag dock att det hade gått lite väl lång tid och tänkte att han kanske inte hade några pengar på mobilen. Så jag gick ner i alla fall men där fann jag bara Iddi som höll på sopa undan damm utanför ingången. Jag ringde och fick beskedet att han skulle vara där om 20 min. Fint. Jag kan väl vänta lite till. Efter en timme, träsmak i rumpan och en ny lärdom i kiswahili: nimechoka kungoja, jag är trött på att vänta, ringde Iddi till John igen som då sa att han skulle vara där om fem minuter. Han kom efter 15, inte så illa, med kommentaren ”This is Kenya”. Sen kunde vi äntligen sätta igång och jobba! (Tills det blev hakuna stima, strömavbrott förstås)

Senare fick jag veta att när jag skickade mitt sms hade John precis gett sig ut på sin dagliga morgonlöptur. När jag ringde hade han väl avverkat 18 kilometer eller nåt, och när Iddi gjorde det var han till slut på väg till the office efter en 20 minuters vilopaus på fältet där vi brukar träna intervaller. Total tillryggalagd löpsträcka 24 km. Varför skynda sig?

Ibland känns det ganska uppenbart varför utvecklingen i det här landet går så långsamt… 😉

2 svar på “Vänta lite, jag ska bara springa färdigt min marathon!”

  1. Hej min kära favvo-Helen!
   Läget är bara bra. Sitter just nu och planerar för en vecka vid kusten i tropiskt klimat 😀 Men först i början av dec iofs. Själv?

   DIn kompis skrev till mig på fejjan. Kul! Jag gav henne mitt kenyanska nummer och en inbjudan till Kibera men har inte hört något än. Klart det var OK att du gav mitt namn.

   Tack för tipset!
   KRAMAR

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *