A walk in the park

Wow! Mount Kenya.

På väg uppåt längs Sirimon route. Toppen till höger är Pt Lenana, 4985 möh, mitt mål.

Börjar ”närma” sig…

Vila och te i solen på 4200 möh. Här sov jag natten före toppförsöket. So far so good, bara j*vligt kallt.

Min guide Duncan visar vägen. Dit upp ska vi!

The next morning. När jag vaknade tjugo över två undrade jag vad tusan det här skulle vara bra för, men när jag kom ut och såg den stjärnklara himlen och fullmånen förstod jag.

Almost there… Nu är klockan snart 06:30 och vi har vandrat sen 03:00. Ärligt talat var det bara riktigt jobbigt de sista, säg, 30 minuterna men när Duncan sa att det återstod 10 min mobiliserades krafterna på ett kick!

I made it! Debut på nära 5000 meter över havet. Häftigt!

Jag vet inte vad ni tycker men själv tycker jag att det här är ganska så fint..

Now walking down down down. Chogoria route är den vackraste men svåraste vägen, därför bättre ner än upp.

Och såhär kan man se ut efter att ha vandrat i ca 12 timmar i sträck och avverkat en sträcka på över tre mil under dem. Trött, men nöjd. (Och precis vaknat av min egen snarkning) Min fascination för berg och mäktig natur finns kvar, om möjligt ännu starkare.

7 svar på “A walk in the park”

  1. Jag är imponerad, även fast jag inte väntade mig något annat av dig än att du skulle klara av det. Jag gick en gång på promenad i ett berg, tror det var ca. 500 meter högt och det tog 3 timmar, men jag gör aldrig om det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *