Wazungu wawili katika Mombasa

Jag har ju varit i Mombasa också! Min vän Sarah från Melbourne och jag kände för att åka iväg på lite mzungu-time och äventyr på egen hand. (Mzungu-time är vad vi kallar när man som vit gör något västerländskt utan att skämmas, typ äter lunch på food courten på ”Ica Maxi” istället för på lokala restaurangen i Kibera. Ibland behöver man komma på neutral mark och inte känna sig annorlunda). Så vi åkte till Mombasa över helgen och hade KUL!

Som vit och tjej får man en hel del uppmärksamhet. Ibland positiv, ibland negativ. Både Sarah och jag har börjat tröttna lite på detta. ”Mzungu mzungu how a u?” ”Sasa mzungu!” ”Jambo sister, you’re beautiful” ”China China Chinese” I Mombasa var det så extremt att vi ställde in vår planerade utgång för att vi inte pallade med de förödmjukande kommentarerna som med största sannorlikhet skulle komma. Roligt var dock vad vi hörde av en snubbe med självinsikt på stranden:

”You know, when you come here you can be harrassed by beach boys like me. It’s our job!”

Fina Sarah chillar med färskpressad juice och kokosnöt på beachen!

Trots dessa minus hade vi som sagt ett par helt underbara dagar i Mombasa innan jag drog vidare med den skumpiga bussen upp till Lamu för att på ett lugnt sätt avsluta min volontärresa och Sarah åkte tillbaka till Nairobi. Hon är definitivt en vän jag kommer anstränga mig för att behålla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *