De svältande barnen i Afrika

Trots att jag bodde i Kibera förra hösten är jag inte riktigt säker på att jag fortfarande förstår vilka levnadssituationer en del människor har där. Det kan jag skämmas över. Jag kan skämmas över att jag inte jobbade hårdare för att göra en skillnad när jag var där, samtidigt som jag vet att en människa inte kan hjälpa alla. När jag ser bilder och reportage från torkans Östafrika blir jag dock berörd så att det gör ont i magen. Kanske för att jag har varit inte långt därifrån och mina upplevelser till slut har sjunkit in, eller helt enkelt för att det är fruktansvärt det som händer. Jag önskar att jag kunde göra något. Tur är då att alla kan det, och för att stilla mitt samvete skickade jag ett sms till 72900 med texten HOPP50. Gör det du också. Låt de svältande barnen behålla chansen till ett värdigt liv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *