Mzungu amechoka

Lördag. Backintervaller med löparna i Kibera. Jag är peppad. Men, föga förvånande, tar krafterna slut alldeles för snabbt. Benen följer inte order. Kidsen som samlats som åskådare skrattar och ropar Mzungu amechoka, vitingen är trött. Jag sadlar om till fotograf istället:

De här söta ungarna är lite snällare i alla fall, nyfikna och goa och helt galna när de får se sig själva på bild:

Efter träningen bjuder jag de 17 löparna som deltagit i träningen på te och chapati på ett lokalt litet krypin för ungefär 23 kronor allt tillsammans, och fortsätter sedan till Wayo wayo’s creative house för dans med mera och några kära återseenden.

Söndag tillbringas i chillmode. Sovmorgon, pannkakor till frukost, pizza lite senare (måste ju nära kroppen efter de tuffa 20 minutrarna i backen under gårdagen) och besök på city market. För en knapp hundring kommer jag över en snygg afroinspirerad väska som jag bar till jobbet idag. Sen tar jag matatun från stan tillbaka till Westlands och vandrar därifrån hem i solnedgången.

Lycklig, tror jag.

2 svar på “Mzungu amechoka”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *