Running in the (African) rain

och avgaserna.. Fytusan vad skönt det var! Kanske årets skönaste löppass. Jag har samlat på mig en del överskottsenergi under mina två ickeaktiva veckor här, trots promenader till och från jobbet. Men ack så jobbigt det var. Orkade 35 minuter. De sista femton var en kamp mot andningen, en trolig konsekvens av altituden på nånstans 1650 m.ö.h. här omkring. Tröstar mig med att det blir bättre. För att bli extra bra ska jag nu skaffa mig ett gymkort också, men vem sa att Kenya var billigt??? Jag var och spanade in ett par gym i närheten igår och det billigaste kostar 8000 Ksh i månaden, 20 000 för tre. Fast i det ingår visserligen både gym, pass, jaccuzzi, swimming pool, bastu och ( 😉 ) snygg instruktör!

Mer på friluftstemat: på lördag ska jag förhoppningsvis ”Cycle with the Rhino”, en 74 km cykeltur i Lake Nakuru National Park. Parken är känd för att det kryllar av flamingos och noshörningar. Jag är taggad!!

Och så en kort kommentar om måndagens tragiska oljeexplosion i Sinai slum här i Nairobi. Naturligtvis tar ingen ansvar för det som hände, trots att en liknande olycka ägde rum i Kisumu för några år sedan. Naturligtvis är det de fattiga i slummen i vilken brandsäkerheten är noll som drabbas. Why oh why.

Ett svar på “Running in the (African) rain”

  1. Bra kämpat Julia! Tack för kort med lejonet.En liknande olycka hände i Nigeria för några år sedan, mycket tragiskt! Ha det bra, farmor och Olle

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *