Höstkänslor

Jag sitter i soffan och äter glass och fick för mig att jag kanske skulle skriva några rader på min övergivna blogg! Det spöregnar utomhus och är becksvart. Känns som mörkaste hösten. Håkan Hellström lyssnar jag på också, lagom svenskt. Snart blir det nog en kopp te.

Men det är fortfarande Kenya jag befinner mig. I lördags morse satt jag barbent på balkongen, åt frukost och höll på att bränna mig på några minuter. Det är bara regnen som har kommit nu, långa regnperioden. Det vräker ner och floder av brunt vatten forsar fram på gatorna men så spricker det upp och blir varmt emellanåt också. Jag gillar det, trots höstkänslan och även om jag saknar svenska våren enormt.

Den som var lite uppmärksam läste soffa och balkong. Soffa och balkong? Det stämmer – det har jag inte haft tidigare. Förra veckan flyttade jag dock till en ny lägenhet med en hel del bra faciliteter såsom möbler och pålitligt varmvatten! Jag har nu en ordentlig säng, två balkonger varav en vätter ut mot presidentens bakgård, utsikt över Mt Kenya från sovrummet klara morgnar samt en matatu på vägen utanför som tar mig till jobbet på ynka 15 min! Vi var tvungna att flytta ut från huset men jag nu har jag fått två trevliga amerikanskor till flatmates istället.

Det har varit ett par ganska intensiva senaste månader med bland annat jobbresor till både Etiopien och Sverige, men nu är det lite lugnare igen och jag har ju till och med fått ron att skriva detta. Det kommer nog även fortsättningsvis att bli sporadiska inlägg, men kika gärna in ofta ändå 🙂

Ett svar på “Höstkänslor”

  1. Kul att läsa om Dig igen. Vi har saknat det. Regn ger växt. Här börjar björkarna bli
    gröna nu. Fantastiskt! Vi grejar i vår trädgård och mår ganska bra. Snart är Du här.
    Ha det bra
    Farmor och Olle

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *