Jag kallar mig feminist och det gör jag också för att min son ska få det bättre i framtiden

Jag har en son och jag planerar inte att uppfostra honom till att bli en ”hen” (vet inte ens vad det är). Det är svårt att komma ifrån att han är en pojke som en dag kommer att växa upp till att bli en man. Kanske också pappa eller make. Skulle det vara så att han i framtiden vill kallas hen så kommer jag självklart att acceptera det men till dess utgår jag ändå från att det inte är fallet. Men, jag vill låta honom vara ETT BARN så länge som möjligt och inte specifikt en pojke. Ett barn som får ha på sig, leka med och bli vad han vill oavsett vad andra finner lämpligt för en pojke. Jag vill också att han ska växa upp till en person som respekterar alla för den de är, oavsett kön, etnicitet, sexuell läggning och också själv bli bemött för den han är. Jag vill att han ska lära sig att ett nej är ett nej, att stå emot grupptryck och att han kan ha både kvinnliga och manliga förebilder. Men det kommer inte att bli enkelt.

Som förälder kan jag vara ett filter och en motpol mot det som samhället uttrycker, men aldrig skydda mitt barn fullt ut. Att det i Kenya dessutom är extremt patriarkalt och så gott som allt normavvikande inte är socialt accepterat gör inte saken bättre.

Men jag vet att vi inte är ensamma! Ni är många vettiga personer därute som kommer hjälpa oss att ge Elton sunda ideal och låta honom växa upp till en trygg och ödmjuk person.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *