Ett blogginlägg med jättemånga utropstecken för nu är våren här och jag är jätteglad

Våren är här!

Det var några år sedan jag bodde i Sverige under vinterhalvåret och jag hade nästan glömt bort känslan. Känslan när mörkret övergår i ljus, knopparna börjar spira och blommorna spricka upp på marken. Och solen värma i ansiktet! Det känns verkligen som att vi klarade det, vi tog oss igenom till andra sidan, även om jag som föräldraledig har kunnat utnyttja dagarnas få soliga timmar och inte lidit nämnvärt av mörkret.

Men hoppfullheten som kommer nu, vilken känsla! Eufori! Allt ligger framför oss! Yippiyey!

Årets mest säkra vårtecken för mig är orienteringstävlingarna. Barmark innan vegetationen börjat växa sig hög, ibland små snöfläckar här och var i skuggiga områden, fågelkvitter och den friska friska doften av en skog som börjat väckas till liv igen. Mmmm. I lördags gjorde jag comeback igen (jag gör comeback ca en gång varannat år) och det var så kul! Nu ska det springas mera.

20140331-105006.jpg

På sätt och vis känns det som jag är på besök i mitt gamla liv. Jag säger besök eftersom jag ju vet att vi ska flytta igen. Eller så har jag bara hittat tillbaka till sånt som var viktigt och vanligt i mitt liv för några år sedan. Tycker jag om det? Ja! Kommer jag sakna det? Ja! Ska jag njuta till fullo medan jag kan? Ja!!!

Heja heja våren du är bäst!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *