Lite opepp och ett boktips

Hej finisar!
Senaste inlägget var i lördags. Nu är det fredag. Inget varannandagsbloggande precis men ni har nog vant er vid det här laget. Jag är inne i en liten svacka. Väldigt trött, opepp och många tankar i huvudet. Och så känns det som om jag har fått en förkylning på ögonen, typ, och pallar knappt titta på en skärm. Konstigt. Men det ska nog vända det också!

Så länge kan jag tipsa om en bok jag precis har läst ut: Innan floden tar oss av Helena Thorfinn.

Om Bangladesh. Mötet mellan fattiga och rika världar. Diplomatkvarteren och slummen, textilarbetare. Kulturkrockar. Bistånd och korruption. De ständiga frågorna som kommer när man jobbar i en internationell miljö där klyftan mellan de som har och de som inte har är enorm. Och hur man då rättfärdigar sitt eget handlande och hur man ibland slår bort blicken. Att det som är rätt inte alltid är rätt och det som är fel inte alltid är fel. Rekommenderas!

Hade lika gärna kunnat vara i Kenya och mitt eget liv där. Ett inlägg på det temat kommer så småningom.

Nu ska jag försöka ta mig utomhus. Solen har ju äntligen spruckit igenom igen och här håller det inte att ligga och uggla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *