Nairobi life börjar arta sig

Hallå i stugan!!! Har förstått att det är värmebölja i Sverige. Här är det ”vinter”. Åååh så kallt det är tycker kenyanerna och pälsar på sig. Jag förstår det till viss del. Är en van vid sol och 25 grader under merparten av året är 5, 10 grader lägre temperatur och grå himmel en stor skillnad. Inomhus blir det också kallt om nätterna och morgnarna. Men för min del tycker jag mest att det är skönt att sova svalt och att inte bli genomsvett så fort en går utanför dörren, även om jag nu spenderar större delen av dagarna på kontoret. Att se bilder från segelturer på havet och häng på västkustsklippor känns smått exotiskt dock. Svårt att ta in, och kanske försöker jag att inte tänka så mycket på det heller. Det är ju nåt alldeles speciellt med svensk sommar.

Överlag är det helt OK att vara tillbaka på jobbet. Jag gillar mina kollegor och väl hemma uppskattar jag verkligen tiden. Under den sista tiden av mammaledigheten var jag faktiskt ganska trött och frustrerad på hemmalivet. Nu är det så himla mysigt att komma hem och ge E full uppmärksamhet tills det är läggdags. Roligast just nu är att leka med boll, sparka, kasta, jaga den. Skulle vilja hävda att vi har en riktigt talangfull liten gosse, men kanske att föräldraskapet gör en blind…

20140726-180430-65070279.jpg

20140726-180428-65068728.jpg

Det är dessutom skönt att komma hem till en lägenhet som börjar likna ett hem. Åtminstone något sånär 🙂 En del möbler saknas och inget på väggarna har vi men en soffgrupp att sjunka ner i och gästsäng som väntar på gäster att sova i den!! Jag har storstilade odlingsplaner på balkongen också, men vi får väl se hur det går med det. Ett avokadoträd som snart ska skördas har vi utanför fönstret i alla fall!

Idag är det lördag och vi njuter av helgen. Var på barnvagnsjogg/promenad i grannskapet och ner till Arboretum (park) för att titta på apor. Sedan en hemgjord mango-banansmoothie. Vad som händer härnäst dock oklart. Vi tar det pole pole som sig bör här.

Ha det fint mina vänner. Njut av ☀️så hörs vi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *