Det där med att blogga

Någon gång emellanåt, säg vartannat var tredje år, får jag ett infall att blogga. Ja, det visar ju statistiken om man tittar igenom mitt arkiv. Jag önskar att jag hade energin att hålla kvar vid det mer regelbundet. Med tanke på att jag började redan 2006 första gången hade en ju kunnat vara etablerad och framgångsrik vid det här laget…. Nåja, låt oss vara realistiska. Men att skriva har alltid varit naturligt, liksom förlösande, för mig och jag hoppas att jag kommer att hitta tillbaka till det någon gång i livet när vardagen är lite mindre hektisk. Tills vidare känner vi oss nöjda över att vara tillbaka här för en liten stund i alla fall.

Det har varit en ganska tuff början på året med prestationskrav och resor i jobbet utöver att ta hand om de tre små med allt som det innebär. Det är en liten apparat varje dag med rutiner och olika viljor och läxor och syskonkärlek etc etc. Jag har dessutom haft extremt dålig rutin på träningen vilket inte precis bidragit till att det har fungerat bättre utan huvudet har bara snurrat på högvarv utan att få ett avbrott, såsom träning funkar för mig. Men nu är jag på gång igen. Ibland upplever jag att det bara handlar om att ”ta sig i kragen”. Sätta gränser, acceptera att det är ok att sätta sig själv först och skapa tid för det som en mår bra av, i mitt fall i första hand att regelbundet träna. Och då kommer mycket på köpet. Enklare sagt än gjort förstås men nu har jag gjort det och det har inneburit underverk för mitt humör och tålamod med barnen samt för stresshanteringen. Kanske till och med för blogginspirationen? Det känns som att det är klart mer energi i livet nu helt enkelt.

Det känns fel att skriva något utan att inkludera en rad om Aviciis bortgång. Så sorgligt och tragiskt, och ofattbart när det handlar om en så ung människa. Tänker på honom och de anhöriga och också på en släkting som nyligen gick bort som jag tyckte väldigt mycket om. Att livet ska vara så skört. Vi måste ta tillvara på varje dag tillsammans.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *