En lördag som jag gillar den

Jag kan ju lika gärna fortsätta när jag har börjat. Alla tre minderåriga i familjen sover och jag sitter ensam i soffan med en kopp citron- och ingefärste med en nypa moringa i (min preferens istället för ett glas vin) i ny kopp inköpt från Etiopien i veckan. Jag älskar ju Etiopien så det känns oväntat bra att ha ett litet token därifrån hemma nu. Blickar ut över vardagsrumsgolvets kaos och känner att näe, det bekommer mig faktiskt inte det minsta.

Om någon undrar vad alla plastflaskorna handlar om så är det ett projekt B har i läxa till på måndag – att göra en recycling bin av återvunnet material. En läxa helt i min smak, men inte det enklaste att få till när ens lillebror är 1,5 och ganska ”rough” so to speak…

På schemat den här veckan var arbete i Hargeisa (Somaliland/norra Somalia) och i Addis Abeba (Etiopien) vilket var fantastiskt roligt och energigivande. Anledningen till det första var relaterat till vårt program SSBP. Jag uppskattar dessa avbrotten i vardagen och blir också varje gång påmind om vilken otroligt spännande region jag jobbar i.En marknadsgata i centrala Hargeisa på väg till ett möte.

Det växer så det knakar i Addis, huvudstaden i ett av världens snabbast växande länder.

Annars då? Är sjukt nöjd över dagens ”lång”pass på 9km. Kanske kan jag hitta tillbaka till gamla löprutiner snart. Och kvällen var fin i riktig lördagsmysstil med pizza, familjefilm och så blev det chokladpudding till efterrätt. Det är de små stunderna som räknas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *