En för en med TOMS shoes

Pas forcément eko – men en klart schysst affärsidé! TOMS shoes, ett företag grundat av amerikanen Blake Mycoskie, ger ett nytt par skor till ett mindre privilegierat barn när man själv köper ett par. One for one är sloganen. Titta gärna på den här intressanta intervjun med Mycoskie på DiTV (nere i högra hörnet om den inte kommer upp)!

Jag gillar verkligen dessa hippa företag som syns och får folk att vilja bära deras produkter. Veja är ju ett annat ekoprofilerat företag vars skor var och varannan fransman och fransyska bär härnere (jag var inte sen att hänga på!).

Det här visar att det verkligen finns pengar att tjäna genom att förena välgörenhet eller miljöhänsyn med en bra produkt eller tjänst. Kom igen nu – spåna idéer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *