Granskade EU-parlamentariker

Visst ska ni rösta i EU-valet, den 7:e juni? Det ska jag, men hur det funkar här ifrån La France har jag dock inte riktigt kollat upp ännu…

En av de viktigaste frågorna EU ska syssla med är miljö, tycker jag. Idag presenterade Svenska Naturskyddsföreningen en granskning över vilka sittande svenska EU-ledamöter som är bäst respektive sämst på den frågan – mätt i aktivitet och antal röster till fördel eller nackdel för miljön. Och det visar sig att personvalet kommer vara väldigt viktigt, för resultatet är partiöverskridande. Bäst är, enligt undersökningen, Carl Schlyter (mp), Anders Wijkman (kd), Åsa Westlund (s), Jens Holm (v) och Lena Ek (c). Kan ju hjälpa lite på traven för den som vill rösta för miljön!

Anders Wijkman var även på Linteks klimatvecka som jag nu nästan börjar tjata om. Uppmuntrar fortfarande till att gå in på hemsidan! Nu kan man spana in rapporter från veckan också och få ännu mer inspiration. Är bitter över att jag inte var där, men det kändes ju lite dumt att flyga in enbart för ett par dagar…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *