Kenya?

Under en tid har jag funderat på att ta höstterminen off. Totalt har jag ett år kvar i skolan och det känns helt enkelt som ett gyllene läge att förverkliga en dröm. Min idé har varit att arbeta som volontär på ett mikrofinansprojekt i Kibera, Nairobi, Kenya. I andra ord att hjälpa lokalbefolkning att hitta idéer till inkomstbringande verksamheter och möjliggöra uppstart av dessa genom lån av mindre summor pengar. Och igår blev det klart att om jag vill åka så kan jag göra det! Tyvärr ser banken ut att ha en ganska liten kassa varför det förmodligen inte är så meningsfullt för mig att arbeta med detta i tre månader. MEN, mycket annat intressant finns att göra; en del som främst vi i västvärlden ser behov av men också en del som det faktiskt efterfrågas assistans till. Till exempel utbildning i hållbar utveckling och rådgivning i hur verksamheter kan skötas på ett mer hållbart sätt! Åh vad spännande!!! Men vågar jag verkligen detta? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *