Living the dream

Har samlat på mig en hel massa bloggidéer de senaste dagarna. Nu gäller det bara att orka pilla ner dem i skrift också! Den första är hämtad från Stockholm där jag, efter ett helt underbart midsommarfirande i skärgården, blev turistad runt en liten sväng av min fina väninna I innan bussen gick tillbaka till Götet på söndagen (ja, flyg dit buss hem). Och då hittade vi den här vackra, men kanske särskilt inspirerande fotoutställningen av förebilden Johan Ernst Nilson. Nilson, som bland annat är upptäcktsresande och äventyrsfotograf, visar hela sommaren sina bilder från sina bestigningar av varje världsdels högsta topp, på Raoul Wallenbergs torg. De är hämtade från hans bok ”Seven Summits”, och precis som han skriver i den är det inte bara en fotografisk reflektion över de högsta topparna på världens sju kontinenter, utan också en dokumentation av försvinnande glaciärer, klimat som förändras och människans påverkan på dessa områden högt ovan molnen. Samtidigt som bilderna väckte en väldig upptäcktslusta hos mig ger de en känsla av hur vacker jorden är och varför vi borde anstränga oss mer för att bevara den just så.

Förresten, environme! hade ett enormt besöksrekord igår. Någon som har en aning om vad det kan bero på?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *