Den gröna sensationen

När jag ändå är inne på mediaspåret. För ett tag sedan läste jag en artikel om ”Carl Harald Andersson – en grön businessman”. Och visst, det var ett intressant reportage om en man som tar hållbarhet på allvar och har förstått att miljö är business och möjlighet till att tjäna pengar. Men jag blir så trött på att det i media hela tiden framställs som att affärsmöjligheterna i greentech är någon slags sensation. Det är ju inte precis en nyhet att det går att tjäna pengar på ansvarsfullt företagande; hela branschen skriker efter energi- och resurseffektivitet. Såklart att man fortfarande kunde önska att poletten skulle trilla ner hos fler -det är ett fräscht sätt att tänka, men ingen sensation som sagt. Snarare en naturlig utveckling.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *