Förväntningar

Nu tänkte jag berätta lite om vad det egentligen är jag ska göra i Kenya. Den kanske vanligaste reaktionen jag har fått när jag har berättat att jag ska åka till Afrika är nämligen att jag ska dit och skaffa mig en kille. Och nu vill jag göra detta helt klart: det är INTE därför jag åker. Alla med? Jag ska inte heller göra en Minor Field Study eftersom jag har valt att göra detta frånkopplat skolan, och det kommer säkert gå jättebra att bo på stampat jordgolv och äta majsgröt till middag varje kväll, förutom jag inte kommer att göra det. Tror jag i alla fall. Så. Det var lite grundläggande förutsättningar för alla att ta med.

Det är lite kul att skriva det här innan jag åker. Dels eftersom jag inte riktigt vet vad som väntar, dels eftersom min uppfattning om saker och ting sannolikt kommer att ändras under resans gång, kanske redan imorgon. Men anledningen till att jag åker till Kenya är för att realisera en dröm och jag nu har fått en gyllene möjlighet att volontärarbeta i Kibera, slummen i Nairobi, där jag ska ska hjälpa den ideella organisationen Global Relations i deras projekt. Kolla gärna in hemsidan så fattar ni! Jag tror att det blir tre månader med stora äventyr, både rent fysiska men också mentalt med enorma, nya intryck att bearbeta och tid att fundera på saker man i vardagslunken vanligtvis inte funderar på samt mycket glädje. Jag tror att jag kommer utsättas för saker jag aldrig tidigare varit med om och lära mig den hårda vägen hur man hanterar dem (vilket känns jätteläskigt). Jag tror också att det kommer bli en helt otroligt jättehäftig resa!

Om 7 h går flyget. Nästa gång vi hörs är jag förhoppningsvis framme i Kenya och resan börjar på riktigt. Då hoppas jag att det mesta ger sig.  Kram på er!

8 svar på “Förväntningar”

 1. Tjena Julia!

  Kul att du vågar följa drömmen. Jag har en egen som jag precis börjat fundera på om jag vågar satsa på. När jag väl vet det så kommer jag att återkomma med massor av frågor till dig. Tills vidare får du gärna undersöka hur skola och undervisning fungerar där du kommer vara. Från första klass och uppåt.

  Lycka till och grattis!

  /erik

  P.S. Hemsidan just registrerad men snart kommer det upp något där.

 2. Lycka till Julia!!

  Jag har faktiskt varit i Nairobi, dock inte i slumområdena. Men det är ett spännande land iaf!

  Kramar

 3. Kul att ni läser flickor och pojkar! Tack för fina kommentarer och lyckönskningar. Oavsett vilken den bakomliggande agendan är (Kim :)) blir jag jätteglad för alla kommentarer!

  Erik W, jag ska absolut undersöka hur skolan funkar här. Och lycka till med din dröm också, klart du vågar satsa!

 4. ja kim för gärna försöka vinna julklappen men vi vet alla vem den förtippade vinnaren är!!

  Kan verklgien se det framför mig när du ”insåg” att du va framme utefter det du läste. Nu. liksom. häftig känsla. wiiiie!

  Jag vill höra mer om Eriks projekt också! Åh är helt i eld o lågor om allt som har med välgörenhet att göra nu (efter att ha varit på INUGs föreläsning) så spana gäran exjobbsmöjligheter åt mig! 😀

  Kram Kram Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *