From poverty to prosperity

Återigen är det mycket elände som syns från världens näst största kontinent. På Afrikas horn är katastrofens orsaker otillräckligt preventivt arbete, maktmissbruk och kanske också global uppvärmning. Då är det befriande att se Erika Bjerströms SVT-dokumentär; Det nya Afrika, som beskriver den andra, allt mer framträdande sidan av Subsaharas Afrika. I dokumentären skildras framtidstro och enorma framsteg som har kunnat göras, bland annat tack vare låg korruption, satsning på befolkningen och innovation, i länder som Tanzania, Malawi, Ghana och Rwanda. Trots att vägen fortfarande är lång att gå och som till exempel det här visar, det är lätt att bli uppgiven finns det så mycket att känna hopp och engagemang för.

Det känns fantastiskt att jag kommer att få vara med och bidra till denna positiva utveckling. Ni följer mig här om bara några veckor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *