Dags att bli vegan

Det här var ju från början en miljöblogg men allt eftersom jag har rest och börjat jobba och upptäckt nytt har den mer kommit att handla mig och mina upplevelser, fast såklart också om sådant som ligger mig nära om hjärtat ibland. Nu är vi inne i en ny livsfas (med mer tid att blogga?) som kommer att beröras, tillsammans med annat i livet, musik, betraktelser och resor, feminism, Afrika, socialt entreprenörskap – och hållbarhet då och då.

Som idag: se Livsmedelsverkets nya kostriktlinjer. Att äta mindre kött har betonats tidigare, men nu lyfts även ost, ägg och mjölk upp. Vår planet kräver att vi även äter mindre av detta.

All matproduktion är beroende av naturen och mycket av produktionen har en negativ inverkan på den. Det vet vi ju och jag tror de allra flesta vet om att köttproduktion har en extremt stor påverkan. Ändå är det så få som tar det till sig och vi äter allt mer, mycket mer än vi behöver. Vi väljer att äta LCHF eller Atkins för det är det som funkar för midjan, och visst plånboken har en talan också och är det inte så att det är mycket godare med kött? Mat kanske till och med inte är mat om det inte har kött i?
Vi vill helt enkelt inte ändra på oss

Kommer vi att lyssna på de nya rönen då?

Kanske finns det de som inser att det är allvar och så smått börjar skära ner på något? Andra blir stressade över att inget duger. Men några veganer det kommer vi inte bli, det står klart. Med största sannolikhet förblir det som det varit.

Slutklagat av mig (inlägget kryddat med en gnutta ironi, hoppas jag är förstått) och här kommer ett tips för den som vill starta någonstans: inför vegetarisk måndag.

Peace

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *